Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У столичній податковій відбувся вебінар для платників податків міста Києва

, опубліковано 08 лютого 2023 о 17:05

Сьогодні, 08 лютого, провідні фахівці Головного управління ДПС у м. Києві провели вебінар для платників податків столиці.

Тема заходу: Заповнення податкової декларації про майновий стан та доходи у разі отримання доходу від операцій з інвестиційними активами.

Столичні податківці детально роз’яснили слухачам основні положення діючого законодавства щодо заповнення декларації про майновий стан та доходи.

Зокрема, спікери поінформували про те, що порядок оподаткування доходу від операцій з інвестиційними активами регулюється п. 170.2 ст. 170 Податкового кодексу України. 

Також було наголошено, що для цілей оподаткування інвестиційного прибутку звітним періодом вважається календарний рік, за результатами якого платник зобов'язаний подати річну податкову декларацію, в якій має відобразити загальний фінансовий результат (інвестиційний прибуток або інвестиційний збиток), отриманий протягом такого звітного року.

Окрім того, податківці нагадали, що податкова декларація подається до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків в установлені Податковим кодексом строки.

На завершення заходу учасники вебінару отримали інформаційну та роз'яснювальну допомогу із зазначеної теми.