Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовження граничних термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування протягом дії воєнного стану 

, опубліковано 23 лютого 2023 о 09:25

Головне управління ДПС у м. Києві  повідомляє,  що Законом України від 12 січня 2023 року № 2876-ІХ «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо відновлення обмеження перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування» підрозд. 2 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ доповнено п. 89, яким на період дії воєнного стану збільшено строки реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкових накладних/розрахунків коригування, встановлених п. 201.10 ст. 201 ПКУ.

Нові строки реєстрації в ЄРПН застосовуються до ПН/РК, граничний термін реєстрації яких припадає на період з дати набрання чинності Законом № 2876 (тобто з датою складання починаючи з 16 січня 2023 року), та діють тимчасово, протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

Реєстрація ПН/РК у ЄРПН повинна здійснюватися з урахуванням таких граничних строків:

для ПН/РК, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, – до 5 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені (тобто граничний строк реєстрації збільшено на 5 календарних днів);

для ПН/РК до податкових накладних, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, – до 18 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені (тобто граничний строк реєстрації збільшено на 3 календарні дні);

для РК, складених постачальником товарів/послуг до ПН, що складена на отримувача – платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, – протягом 18 календарних днів з дня отримання такого РК до ПН отримувачем (покупцем) (тобто граничний строк реєстрації збільшено на 3 календарні дні).

Закон № 2876-ІХ набрав чинності з 08 лютого 2023 року (опубліковано 07 лютого 2023 року).

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:

kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua