Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичними центрами обслуговування платників надано понад 31 тисячу адміністративних послуг 

, опубліковано 28 лютого 2023 о 08:13

У січні цього року зафіксовано 34 458 звернень до столичних центрів обслуговування платників щодо отримання адміністративних послуг. Кількість наданих адміністративних послуг фахівцями ЦОП становить 31 492 (що включає в себе видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та ін.).

Як зазначив в.о начальника столичного податкового управління Микита Ніконов найбільш запитуваними послугами у січні 2023 року були:

- видача карток платника податків з одночасним внесенням до паспортів громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків – видано 6 573 картки;

- видача електронних довірчих послуг – 3 069 послуг;

- реєстрація платником єдиного податку – 6 954 платники;

- отримання витягу з реєстру платників єдиного податку – 7 029 послуг.

Також у січні поточного року 100 фізичних осіб отримали відмітки до паспорта громадянина України про наявність прав здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Відомості з ДРФО - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків отримали 1 303 громадянина.

«Окрім того, у січні 2023 року зареєстровано 746 реєстраторів розрахункових операцій, 1 543 книги обліку розрахункових операцій та 94 розрахункові книжки. Відтак, 426 суб’єктів господарювання зареєстровано платниками ПДВ та 682 платники отримали витяг з реєстру платників ПДВ», – повідомив Микита Ніконов.

Підготовлено та видано платникам 1 356 довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Також надано платникам податків 2 610 послуг ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального. Для підтвердження статусу податкового резидента України видано 1 427 довідок.

Протягом січня 2023 року 185 підприємств (установ, організацій) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Також надано 313 витягів з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:

kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua