Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У столичній ДПС відбувся черговий вебінар для платників податків міста Києва

, опубліковано 01 березня 2023 о 15:27

Сьогодні, 01 березня, фахівець управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у м. Києві – Ольга Троцюк провела вебінар для столичних платників податків. Спікер столичної податкової поінформувала учасників онлайн-заходу про особливості декларування спадщини та дарування за 2022 рік.

У ході вебінару вона розповіла про типи об'єктів спадщини/дарування та про ставку за якою вони оподатковуються. Ольга Троцюк наголосила на тому, ставка 18% застосовується для будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем від спадкодавця-нерезидента, та для будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента.

Також спікер закцентувала увагу на тому, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2022 рік подається до 01 травня 2023 року до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

По завершенню вебінару кожен учасник мав змогу поставити Ользі Троцюк додаткові запитання щодо заявленої теми та отримати фахові відповіді.

«Свідоме декларування доходів та сплата податків – активна громадська позиція та правильний шлях до побудови європейського суспільства», – резюмувала фахівець столичної податкової.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:

kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua