Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову соціальну пільгу платникам податків

опубліковано 15 березня 2023 о 16:50

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся черговий вебінар для платників податків столиці. Тема заходу: «Податкова соціальна пільга».

Під час вебінару, фахівець управління оподаткування фізичних осіб Жанна Брюшиніна зазначила, що порядок надання податкових соціальних пільг встановлений статтею 169 Податкового кодексу України.

Так, спікер повідомила слухачам, що базова (загальна) податкова соціальна пільга для будь-якого платника податку – становить половину розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року. Граничний розмір доходу, який дає право на застосування податкової соціальної пільги у 2023 році становить 3760 гривень.

Також слухачі мали змогу дізнатися, що для застосування податкової соціальної пільги фізична особа подає роботодавцю відповідну заяву із зазначенням підстав та документи, передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1227 «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги».

На завершення вебінару, столичні платники мали змогу поспілкуватися з податківцями та дізнатися актуальну інформацію щодо теми заходу.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:

kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua