Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про штрафні санкції за несвоєчасну сплату ПДВ розповідали на вебінарі столичним платникам податків

, опубліковано 16 березня 2023 о 16:56

Сьогодні, 16 березня, провідні фахівці Головного управління ДПС у м. Києві провели вебінар для платників податків столиці. Тема цього 
онлайн-заходу: «Штрафні санкції за несвоєчасну сплату ПДВ та за неподання або несвоєчасне подання звітності по ПДВ».

 Заступник начальника відділу застосування штрафних санкцій з ПДВ управління оподаткування юридичних осіб Алла Палажченко ознайомила слухачів з термінами подання податкової декларації і закцентувала увагу на тому, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у п. 69 підрозд. 10 розд. XX Кодексу.

Також спікер наголосила, що неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов'язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Окрім того, Алла Палажченко зазначила, розрахунок кількості днів затримки сплати сум грошових зобов’язань для визначення розміру штрафних санкцій, передбачених п. 124.1 ПКУ за період січень – травень 2022 року, здійснюється з 01.08.2022 року.

Завершальний етап вебінару проходив у форматі запитання-відповідь щодо заявленої теми.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:

kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua