Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як заповнюються поля 2 та 3 при поданні уточнюючої Податкової декларації з податку на прибуток підприємств?

, опубліковано 10 квітня 2023 о 08:21

Головне   управління   ДПС   у  м. Києві  повідомляє,  що  у разі уточнення показників у складі звітної (звітної нової) Податкової декларації з податку на прибуток підприємств поле 2 «Звітний (податковий) період» та поле 3 «Звітний (податковий) період, що уточнюється» заповнюються одночасно. 

У полі 2 зазначається звітний (податковий) період, за який подається Декларація, а у полі 3 - звітний (податковий) період, який уточнюється.

У разі подання уточнюючої Декларації у полі 2 «Звітний (податковий) період» та у полі 3 «Звітний (податковий) період, що уточнюється» відображається звітний (податковий) період, що уточнюється.

Довідково: форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20 жовтня 2015 року № 897 зі змінами та доповненнями.

Відповідно до ст. 50 розд. ІІ Податкового кодексу України самостійне виправлення помилок здійснюється шляхом уточнення показників Декларації у складі звітної (звітної нової) Декларації за поточний звітний (податковий) період з поданням Додатка ВП до Декларації або в уточнюючій Декларації.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:

kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua