Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна платформа в дії: спільний вебінар представників ДПС Києва та представників ВГО «АППУ»

, опубліковано 18 квітня 2023 о 15:21

Проведення спільних заходів з представниками громадськості з питань оподаткування є одним із важливих кроків взаємодії, який посилює належний рівень інформаційного середовища платників податків.

Сьогодні в.о начальника Головного управління ДПС у м. Києві Марина Твердохлєб, заступник начальника Інна Якушко та начальник управління трансфертного ціноутворення Сусанна Міхонік долучилися до участі у вебінарі, який організовано ВГО «Асоціація платників податків України».

Захід відбуся в межах роботи комунікаційної податкової платформи.

Від ВГО «Асоціація платників податків України» модерувала онлайн-захід генеральний директор ВГО Людмила Герасименко, яка відзначила активну роботу Головного управління ДПС у м. Києві у напрямі налагодження прямого, відкритого діалогу між столичними податківцями та платниками податків.

Марина Твердохлєб подякувала представникам ВГО «Асоціація платників податків України» за організацію вебінару та зазначила: «Проведення спільних заходів позитивно впливає на ефективність ведення бізнесу. Законодавча обізнаність платників податків є надійним фундаментом у їх роботі. А це, в свою чергу, є необхідним для підтримки та зміцнення економіки нашої країни». 

Керівник ДПС Києва підкреслила, що столична податкова націлена на підтримку бізнесу та розбудову партнерських відносин. 

Під час заходу, спікери податкової висвітлили питання, які стосувалися контрольованих іноземних компаній та конструктивних дивідендів. Так, слухачі дізналися про види КІК, особливості заповнення та подання повідомлень по КІК. Також податківці закцентували увагу на підставах застосування штрафів за неподання повідомлень по КІК. 

Окрім того, фахівці Головного управління ДПС у м. Києві надали практичні роз’яснення щодо виникнення конструктивних дивідендів, застосування угод про уникнення подвійного оподаткування та окремо розглянули питання коригування та сплати конструктивних дивідендів.

Під час вебінару спікери столичної податкової надали змістовні відповіді на запитання платників податків щодо теми заходу.

Разом до Перемоги!