Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота столичних ЦОПів: понад 111 тис. звернень зафіксовано з початку року

, опубліковано 24 квітня 2023 о 08:12

Протягом І кварталу 2023 року зафіксовано 111 359 звернень до столичних центрів обслуговування платників щодо отримання адміністративних послуг. Кількість наданих адміністративних послуг фахівцями столичних ЦОП становить 102 045 (що містять видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та ін.).

Найбільш запитуваними послугами у І кварталі 2023 року були:

- видача карток платника податків з одночасним внесенням до паспортів громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків – видано 23 314 карток; 

- реєстрація платником єдиного податку – 22 576 платників;

- отримання витягу з реєстру платників єдиного податку – 20 809 послуг;

- видача електронних довірчих послуг – 9 591 послуга.

Окрім того, протягом І кварталу поточного року 499 фізичних осіб отримали відмітки до паспорта громадянина України про наявність прав здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. 

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків отримали 6 023 громадян.

Також упродовж І кварталу 2023 року зареєстровано 2 505 реєстраторів розрахункових операцій, 4 570 книг обліку розрахункових операцій та 281 розрахункову книжку.

Зареєстровано платниками податку на додану вартість – 1 390 суб’єктів господарювання та 2 216 платників отримали витяг з реєстру платників податку на додану вартість.

Підготовлено та видано платникам 4 954 довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Надано платникам податків 7 901 послугу ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального. 

Видано 3 295 довідок – підтвердження статусу податкового резидента України.

Так, з початку року 634 підприємства (установи, організації) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Також надано 1 141 витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Довідково: з переліком адміністративних послуг платники податків Києва можуть ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві у розділі «Діяльність» підрозділі «Адмінпослуги» або перейшовши за посиланням: https://kyiv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua