Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ознайомлюємо бізнес-спільноту та громадськість з актуальними темами оподаткування під час чергового вебінару

, опубліковано 26 квітня 2023 о 17:30

Продовжуємо діяти у напрямі розвитку конструктивної комунікації з представниками бізнесу та громадськості. Сьогодні, 26 квітня, у столичній податковій відбувся черговий вебінар.

Участь в заході взяли в.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Марина Твердохлєб, заступник начальника Інна Якушко, начальник управління трансфертного ціноутворення Сусанна Міхонік, фахівець управління оподаткування фізичних осіб Жанна Брюшиніна. Модератором заходу виступила громадський діяч, член комітету з питань митного та податкового права Національної асоціації адвокатів України Ірина Нараєвська.

Відкриваючи вебінар керівник Головного управління ДПС у м. Києві привітала аудиторію та зазначила: «Отримуючи зворотний зв'язок від бізнесу ми розуміємо, які процеси потребують додаткової уваги. Впевнена, що цей захід буде продуктивний та ефективний для всіх його учасників».

Теми, які розглянули учасники вебінару, стосувалися звітності контрольованих іноземних компаній, подання громадянами декларації про майновий стан та доходи.

Окрім того, Марина Твердохлєб закцентувала увагу слухачів на змінах, до зазначених тем, які проходять законодавчі узгодження, та після отримання більш детальних роз’яснень відразу опублікуються на офіційних інформаційних ресурсах податкової.

Так, під час вебінару слухачі дізналися про види контрольованих іноземних компаній, особливості заповнення та подання повідомлень про контрольовані іноземні компанії. Спікери надали роз’яснення й про те, хто звільнений від оподаткування та на яких підставах застосовуються штрафні санкції за неподання повідомлень по контрольованих іноземних компаніях.

Також податківці детально поінформували аудиторію про терміни подання декларації про майновий стан та доходи, розповіли про доходи, які необхідно декларувати та роз’яснили, як відобразити іноземну благодійну допомогу.

Учасники заходу мали змогу почути найсвіжішу податкову інформацію та розібратися у нюансах.

Працюємо далі.

Разом до Перемоги!