Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне: Кампанія декларування громадянами своїх доходів завершується 01 травня поточного року

, опубліковано 28 квітня 2023 о 08:11

«У платників податків залишилося зовсім обмаль часу, для того, аби виконати свій конституційний обов’язок та подати декларацію про майновий стан і доходи за 2022 рік. Відтак, останній день подання декларації про майновий стан і доходи 01 травня 2023 року (включно)», – повідомила керівник столичної податкової Марина Твердохлєб.

Основні випадки, за яких платник податку зобов’язаний подати декларацію та самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року це:

- отримання окремих видів доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнених від оподаткування (суми заборгованості, за якими минув строк позивної давності; нецільова благодійна допомога понад установлену норму; додаткове благо тощо);

- отримання доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (спадщина; подарунки; доходи від оренди майна іншій фізичній особі, доходи від операцій з продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна, у випадках передбачених ПКУ тощо);

- іноземні доходи.

Подати декларацію про майновий стан і доходи можна в один із таких способів: особисто або уповноваженою на це особою до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації; засобами електронного зв’язку в електронній формі, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

«Важливо пам'ятати, що сплатити задекларовану суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору необхідно до 01 серпня 
2023 року», – резюмувала керівник столичної податкової Марина Твердохлєб.

Вона також закцентувала, що окрім обов’язку подання декларації про майновий стан і доходи, у громадян є можливість реалізувати своє право на податкову знижку. Таку декларацію платники можуть подати до 31 грудня 2023 року (включно).

Своєчасне декларування громадянами своїх доходів є проявом відповідальності та підтримки розвитку країни, забезпечення її обороноздатності.

Разом до Перемоги!

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua