Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Блокування податкових накладних – основна тема чергової зустрічі ДПС Києва та Ради бізнес-омбудсмена

, опубліковано 04 травня 2023 о 17:20

Питання щодо блокування податкових накладних не втрачають своєї актуальності, тому фахівці столичної податкової сконцентрували свою увагу на проведенні тематичних зустрічей, під час яких платники отримують необхідні роз’яснення. Допомога бізнесу та надання консультацій є одним з пріоритетів ДПС Києва і столична податкова продовжує активну роботу у цьому напрямі.

Сьогодні відбулася чергова робоча зустріч в.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Марини Твердохлєб та керівників структурних підрозділів із представником Ради бізнес-омбудсмена Василем Суховим.

У фокусі обговорення – питання, що стосуються ПН/РК, питання щодо повернення надміру сплачених коштів з податку на прибуток, а також переходу підприємства зі спрощеної системи оподаткування на загальну. 

Сторони детально розглянули кейси та комплексно проаналізували діяльність компаній, оцінивши можливості здійснення ними господарських операцій. Учасники зустрічі знайшли оптимальні рішення щодо кожної із ситуацій та обговорили відповідні рекомендації.

«У своїй комунікації з платниками ми наголошуємо, що звернутися до ГУ ДПС у м. Києві можна не лише через представників бізнес-асоціацій. Консультативну допомогу з питань, зокрема, що стосуються ПН/РК можна отримати й за номерами гарячих ліній. Проблемні питання підприємств також можна надсилати на адресу комунікаційної податкової платформи. Крім того, ми систематично проводимо семінари, під час яких платники мають змогу отримати відповіді на свої запитання. 

Я вкотре підкреслю, що ми готові надавати бізнесу необхідну консультативну допомогу і закликаємо платників використовувати всі наявні канали комунікацій та звертатися за відповідними роз’ясненнями. Ми відкриті до діалогу», - резюмувала Марина Твердохлєб.