Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Упродовж січня – квітня 2023 року центрами обслуговування платників м. Києва надано майже 137 тисяч адміністративних послуг

, опубліковано 12 травня 2023 о 10:07

За чотири місяці поточного року до центрів обслуговування платників м. Києва надійшло майже 149 тисяч звернень щодо отримання адміністративних послуг. Кількість наданих адміністративних  послуг упродовж січня – квітня 2023 року – майже 137 тисяч (це видача довідок, свідоцтв, ліцензій та іншого). 

Найбільш запитуваною послугою залишається отримання карток платника податків з одночасним внесенням до паспортів громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Так, з початку року видано майже 31 тисячу таких карток.

Крім того, протягом січня – квітня поточного року 187 фізичних осіб отримали відмітки до паспорта громадянина України про наявність прав здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. 

Майже 9 тисяч громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Для забезпечення можливості використання КЕП платниками податків, як юридичними, так і фізичними особами, видано понад 12 тисяч електронних довірчих послуг.

Також протягом чотирьох місяців 2023 року зареєстровано майже 4 тисячі  реєстраторів розрахункових операцій, понад 6 тисяч книг обліку розрахункових операцій та 377 розрахункових книжок.

Майже 2 тисячі СГД здійснили реєстрацію платника ПДВ та понад 3 тисячі платників отримали витяг з реєстру платників ПДВ.

Водночас понад 30 тисяч СГД здійснили реєстрацію платника єдиного податку та майже 28 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку.

Послугами ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального скористалися понад 10 тисяч платників податків.

Окрім того, з початку року співробітниками центрів обслуговування платників підготовлено та видано:

майже 7 тисяч довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

близько 4 тисяч довідок – підтвердження статусу податкового резидента України;

248 довідок про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток;

223 довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи;

452 довідки про доходи.

З початку поточного року 831 підприємство (установи, організації) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Крім того, надано понад 1 тисячу витягів з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua