Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки кампанії «Декларування – 2023»: отримані торік доходи задекларували майже 22,4 тис. громадян 

, опубліковано 26 травня 2023 о 09:25

«Загалом, протягом січня – квітня 2023 року, кияни задекларували понад 44,2 млрд грн доходу та мають сплатити податку на доходи фізичних осіб у сумі понад 1,1 млрд грн та більш ніж 249 млн грн військового збору», – розповіла начальник Головного управління ДПС у м. Києві Марина Твердохлєб. 

За її словами, столичною податковою систематично проводиться аналіз показників поданих декларацій про доходи, отримані громадянами впродовж 2022 року. 

Так, понад 51% всіх декларацій про майновий стан і доходи подані чоловіками. Серед декларантів із мільйонними доходами також переважають чоловіки – їх майже 63%.

Наймолодшою киянкою серед тих, хто значиться у цьогоріч поданих деклараціях про майновий стан і доходи є 8-річна мешканка Деснянського району столиці, яка отримала спадок (дарунок) у сумі 96 тис. гривень. Найстарший декларант – 93-річний мешканець Голосіївського району, який задекларував інші доходи на суму 29,5 тис. гривень. 

Найбільша сума доходу, яка була задекларована у цьому році, складає 5,8 млрд гривень.

Найбільшу суму податку на доходи фізичних осіб до сплати в бюджет узгоджено мешканцем Шевченківського району Києва, йому належить сплатити 172,7 млн грн податку. Найбільшу суму військового збору узгоджено до сплати мешканцем Голосіївського району столиці – 87,3 млн гривень.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua