Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон № 3050: зміни до Податкового кодексу України щодо платників єдиного податку четвертої групи

, опубліковано 09 червня 2023 о 08:05

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що з 06 травня 2023 року набрав чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Зокрема, Законом № 3050 доповнено п. 292 прим. 1.1 ст. 292 прим. 1  ПКУ новими абзацами. 

Новою нормою п. 292 прим. 1.1 ст.292 прим. 1 ПКУ встановлено, що площі земельних ділянок, що перебувають у консервації, забруднені вибухонебезпечними предметами або непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами, не є об’єктом оподаткування єдиним податком для платників єдиного податку четвертої групи на період консервації або на період, коли земельні ділянки були забруднені вибухонебезпечними предметами, або на період, коли земельні ділянки були визнані потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами.

Також новими нормами п. 292 прим. 1.1 ст. 292 прим. 1  ПКУ встановлені правила визначення періодів, коли земельні ділянки перебували у консервації, чи коли земельні ділянки були забруднені вибухонебезпечними предметами, або коли земельні ділянки визнаються потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами. 

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua