Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи необхідно платникам податків, відомості про яких не включено/ включено до ЄДР замінити довідку про взяття на облік платника податків за ф. № 4-ОПП на довідку за ф. № 34-ОПП?

, опубліковано 12 червня 2023 о 08:20

Головне  управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що пп. 2 п. 4 наказу Міністерства фінансів України від 21 грудня 2016 року № 1125 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» установлено, що з дня набрання чинності Наказом № 1125 визнаються такими, що втратили чинність, такі документи, що були видані контролюючими органами до набрання чинності Наказом № 1125 та є дійсними на дату набрання чинності Наказом № 1125:

довідки про взяття на облік платника податків за формою № 4-ОПП (крім тих, що були видані платникам податків, відомості щодо яких не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, а саме відокремленим підрозділам іноземних компаній, організацій, у тому числі постійним представництвам нерезидентів, уповноваженим особам договорів про спільну діяльність на території України без створення юридичної особи, управителям майна, інвесторам (операторам) за угодами про розподіл продукції, виконавцям проектів (програм) міжнародної технічної допомоги, дипломатичним місіям, військовим частинам та фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність);

повідомлення про включення платника податків до категорії платників окремих податків за формою № 16-ОПП.

Довідки про взяття на облік платників податків за ф. № 4-ОПП, що були видані платникам податків, відомості щодо яких не підлягають включенню до ЄДР, застосовуються як довідки про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до ЄДР, за ф. № 34-ОПП до моменту виникнення змін у даних платника податку, що вказуються у такій довідці.

Отже, довідка про взяття на облік платника податків за ф. № 4-ОПП, видана платникам податків, відомості про яких не включено до ЄДР, не підлягає заміні до моменту виникнення змін у даних платника податку, що вказуються у такій довідці.

Водночас довідка про взяття на облік платника податків за ф. № 4-ОПП, яка видавалась платникам податків, відомості про яких включено до ЄДР, втратила чинність з 20 березня 2017 року у зв’язку з набрання чинності Наказу № 1125.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua