Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до столичних центрів обслуговування платників надійшло майже 245,3 тисячі звернень

, опубліковано 12 липня 2023 о 11:45

Протягом 6 місяців поточного року фахівцями столичних центрів обслуговування платників надано понад 224,8 тисяч адміністративних  послуг (це видача довідок, свідоцтв, ліцензій та іншого). Всього до столичних ЦОП надійшло 
майже 245,3 тисячі звернень щодо отримання адміністративних послуг.

Із загальної кількості наданих послуг за січень – червень 2023 року, видано майже 48,1 тисячу карток платника податків з одночасним внесенням до паспортів громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Крім того, 
283 фізичні особи отримали відмітки до паспорта громадянина України про наявність прав здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Також понад 11,8 тисяч громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

З метою забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису платниками податків, як юридичними так і фізичними особами, отримано понад 17,9 тисяч електронних довірчих послуг. 

Окрім того, з початку 2023 року зареєстровано майже 5,5 тисяч  реєстраторів розрахункових операцій та понад 9,2 тисячі книг обліку розрахункових операцій і 489 розрахункових книжок. 

Також понад 3 тисячі СГД здійснили реєстрацію платника ПДВ та понад 4,6 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників ПДВ. 

Упродовж 6 місяців 2023 року понад 58,4 тисячі суб’єктів господарської діяльності здійснили реєстрацію платника єдиного податку та понад 46,9 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку.

Послугами ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального скористалися понад 16,4 тисяч платників податків. 

Також з початку року співробітниками центрів обслуговування платників підготовлено та видано майже 10 тисяч довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Видано понад 5,2 тисячі довідок - підтвердження статусу податкового резидента України, 293 довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи), 308 довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) та 783 довідки про доходи.

Понад 1,2 тисячі підприємств (установ, організацій) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Надано понад 1,9 тисяч витягів з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e  

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua  

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua