Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи звільняється від оподаткування ПДВ харчування дітей у літніх шкільних таборах, тимчасово утворених у загальноосвітніх навчальних закладах?

, опубліковано 13 липня 2023 о 11:45

Головне  управління   ДПС  у  м. Києві  повідомляє, що згідно із пп. «г» пп. 197.1.7 п. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України операції з надання послуг з харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах та громадян у закладах охорони здоров’я звільняються від оподаткування ПДВ.

Порядок надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх   та   професійно-технічних   навчальних  закладах,  операції  з  надання  яких  звільняються   від   обкладення   податком  на додану вартість, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 02 лютого 2011 року № 116 (далі - Постанова № 116).

Відповідно до ст. 14 Закону України від 04 вересня 2008 року № 375-VI «Про оздоровлення та відпочинок дітей» із змінами та доповненнями табір з денним перебуванням – табір тимчасово утворений у навчальному закладі, закладі культури, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, в якому забезпечується належний догляд за дітьми, виховний процес, їх повноцінне дозвілля, розвиток творчих здібностей та інтересів і де діти перебувають протягом дня, але не менше 6 годин.

Отже, харчування дітей у літніх шкільних таборах, тимчасово утворених у загальноосвітніх навчальних закладах, що надається у межах норм харчування в грамах або у межах визначеної грошової норми, затверджених Постановою №116, звільняються від оподаткування ПДВ.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua   

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua