Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Топ – 5 міфів про РРО

, опубліковано 11 серпня 2023 о 15:32

Не лише роз’яснюємо платникам податків щодо застосування РРО/ПРРО, а й розвінчуємо міфи. 

РРО змінюють базові критерії застосування спрощеної системи оподаткування - РРО не впливає на право використовувати єдиний податок та не потребує формування будь-яких додаткових звітів чи декларацій.

Навіть бабуся з пиріжками на ринку має застосовувати PPO - І група єдиного податку (торгівці на ринках, надавачі побутових послуг) не зобов’язана застосовувати РРО/ ПРРО.

Використання РРО є дорогим та обтяжливим - обслуговування РРО для торгівлі та громадського харчування коштує від 150 до 400 гривень на місяць, а державний ПРРО є абсолютно безоплатним.

Додатковий тиск з боку податкової та проведення перевірок платників, які зареєстрували РРО - ДПС використовує виключно ризикоорієнтовний підхід до планування перевірок. Навпаки, перевіряти будуть тих хто працює без використання РРО/ПРРО.

РРО для всіх призведе до закриття дрібних ФОП та знищення мікробізнесу - кількість ФОП платників єдиного податку в Україні від року в рік постійно зростає, зменшення кількості ФОП які реально здійснюють діяльність та подають звітність не прогнозується.

Водночас! Фіскалізація це один із найефективніших способів пасивного податкового контролю, що здійснюється за місцем фактичного провадження діяльності платником податків.