Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи необхідно після повернення на застосування єдиного податку третьої групи зі ставкою 3 або 5 відсотків включати до суми граничного доходу дохід, отриманий таким платником в період застосування спрощеної системи з особливостями оподаткування? 

, опубліковано 24 серпня 2023 о 08:19

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що відповідно до абзацу другого пп. 9 прим. 1.4.1 пп. 9 прим. 1.4 п. 9 прим. 1 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України застосування спрощеної системи з особливостями оподаткування, не включається до обсягу доходу, визначеного для відповідної групи платників єдиного податку, встановленого п. 291.4 ст. 291 ПКУ (1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 01 січня податкового (звітного) року).  

Довідково: питання визначення граничного обсягу доходу після повернення  на  ставку  та  групу  єдиного  податку, визначеного главою 1 розд. XIV ПКУ, та особливості справляння єдиного податку з платників, які до 01 серпня 2023 року використовували спрощену систему з особливостями оподаткування, врегульовано  Законом  України  від  30  червня  2023   року  № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua