Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у м. Києві надає належну увагу протидії незаконному обігу підакцизних товарів 

, опубліковано 18 вересня 2023 о 08:26

Головним управлінням ДПС у м. Києві на постійній основі здійснюються заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території м. Києва. 

За період з січня по липень 2023 року проведено 930 фактичних перевірок, за результатами яких донараховано 58,2 млн гривень. 

Так, у червні 2023 року під час проведення фактичної перевірки господарського об’єкта на території м. Києва працівниками управління контролю за підакцизними товарами встановлено факт зберігання з метою реалізації одноразових електронних сигарет (з рідинами) та рідин, що використовуються в електронних сигаретах в кількості 4368 шт. на загальну суму 1,4 млн грн., без марок акцизного податку. За результатами перевірки ініційовано вилучення із незаконного обігу вищевказаної продукції.

Крім того, під час проведення на території м. Києва фактичної перевірки у серпні 2023 року встановлено перекачування рідини з характерним запахом дизельного пального з  вантажного автомобіля в паливні резервуари, які знаходяться в складському приміщенні, невстановленими особами без наявності будь-яких дозвільних документів. За результатами перевірки ініційовано вилучення із незаконного обігу рідини з характерним запахом дизельного пального загальним об’ємом орієнтовно 47 тис. літрів на суму біля   1,6 млн грн.  

Застерігаємо суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення незаконної господарської діяльності, у тому числі з підакцизними товарами. 

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua