Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями столиці виявлено нелегальну торговельну мережу

, опубліковано 29 вересня 2023 о 09:30

Одним із підрозділів податкового аудиту Головного управління ДПС у м. Києві в ході проведення контрольно-перевірочних заходів виявлено торгівельну мережу, в якій здійснювалася роздрібна торгівля мобільними телефонами, електронними гаджетами, електронними сигаретами, POD-системами для куріння, а також рідинами, що використовуються в електронних сигаретах без відповідної реєстрації господарської діяльності та за відсутності будь яких дозвільних документів для цього.

Торгівельна діяльність здійснювалася з торгівельних острівців та магазинів (9 торгівельних об’єктів), а також через інтернет-магазин горе дільців.

За результатами вжитих заходів незаконна торгівельна діяльність була припинена, щодо продавців-порушників працівниками Національної поліції, які невідкладно прибули за адресами виявлених порушень, складені адміністративні протоколи за ст. ст. 156 та 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та вилучені товари із незаконного обігу.

Як результат, особи, що здійснювали незаконну діяльність будуть притягнуті до відповідальності, а долю вилучених товарів визначить суд.

Одночасно, податкова столиці нагадує, що за діяльність фізичних осіб без державної реєстрації як суб’єкта господарювання Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність до 85 тис гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.