Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій

, опубліковано 02 листопада 2023 о 08:13

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що починаючи з 01 січня 2022 року, реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахункові операції при продажі товарів на ринку, лише платниками єдиного податку першої групи – фізичними особами – підприємцями.

У  зв’язку  із  прийняттям  Закону  України  від  30  червня  2023  року  № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Крім того, в отриманні фіскального чеку зацікавлений й пересічний споживач, адже без цього фіскального документу на продукцію не поширюється гарантія якості, неможливо притягнути до відповідальності недобросовісного продавця. 

Тобто, дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій усіма учасниками ринку гарантує як рівні конкурентні умови, надходження до бюджету, так і захист прав споживачів тощо.

Якщо  вам  потрібна  допомога  з  питань реєстрації РРО/ПРРО, звертайтеся за телефонами, які  розміщено  на  сайті  Головного  управління  ДПС  у   м. Києві у вкладці ««Гарячі  лінії» для надання консультацій платникам податків м. Києва» розділу «Контакти».

Довідково: відповідно до п. 291.4. ст. 291 Податкового кодексу України до платників єдиного податку першої групи належать ФОП, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua