Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 3,5 млн грн штрафних санкцій доведеться сплатити одній із національних мереж магазинів за здійснення торгівельної діяльності з системними порушеннями порядку проведення розрахунків

, опубліковано 07 листопада 2023 о 09:36

Управлінням фактичних перевірок ГУ ДПС у м. Києві проводиться постійний системний аналіз діяльності суб’єктів господарювання сфери торгівлі в регіоні, зокрема тих, що здійснюють торгівельну діяльність одночасно як онлайн (інтернет-магазини), так і офлайн (стаціонарні об’єкти торгівлі, пункти видачі інтернет-замовлень).

У жовтні 2023 року до поля зору столичних податківців попала національна мережа магазинів роздрібної торгівлі мобільними телефонами, комп’ютерною технікою, ґаджетами та аксесуарами до них, що здійснювала торгівельну діяльність з системними порушеннями порядку проведення розрахунків.

Вцілому по Україні мережа магазинів налічує майже 100 торгівельних об’єктів та має власний інтернет-магазин.

Постійна зміна торговців (ФОПів) пов’язаних між собою регіоном реєстрації, відсутність готівкових продажів, відсутність фіскалізованих операцій продажу коштовної техніки, яка є в продажу не могло залишитись поза увагою податківців.

Системність порушень порядку проведення розрахунків також підтверджувалася зібраною податковою інформацією, а тому, ГУ ДПС у м. Києві невідкладно організовані фактичні перевірки всіх господарських одиниць мережі у м. Києві одночасно.

Незастосування попередньо зареєстрованого ПРРО при продажу товарів, невидача фіскальних чеків, відсутність обліку товарних запасів за місцем продажу та не оформлення найманих працівників були задокументовані актами перевірок.

Як результат, власникам бізнесу доведеться сплатити штрафні санкції у розмірі понад 3,5 млн гривень.

«Вкотре нагадуємо суб’єктам господарювання про неприпустимість ухилення від обов’язку застосування РРО/ПРРО. Адже суми штрафів за порушення порядку проведення розрахунків можуть значно перевищувати розмір незаконно отриманого прибутку», - прокоментувала в.о. начальника ДПС Києва Марина Твердохлєб.