Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами фактичних перевірок торговців на одному із гуртових продовольчих баз Києва виявлено порушень порядку проведення розрахунків на понад як 12 млн гривень

, опубліковано 17 листопада 2023 о 18:51

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг щодо необхідності безумовного виконання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265) щодо застосування РРО/ПРРО та видачі відповідних розрахункових документів (фіскальних чеків) при розрахунках.

На сьогодні, це стосується майже усіх торговців чи надавачів послуг в м. Києві, окрім тих, які звільняються від застосування РРО/ПРРО за приписами Податкового кодексу України чи ст. 9 Закону № 265.

Однак, далеко не всі суб’єкти господарювання виконують покладені на них Законом № 265 обов’язки, а тому Головне управління ДПС у 
м. Києві посилює роботу в цьому напрямку.

Впровадження електронних сервісів, наявність доступів до інформаційних ресурсів інших органів влади, посилення аналітичного блоку податкової служби вцілому дозволяє якісно здійснювати доперевірочний аналіз діяльності платників податків на предмет дотримання порядку проведення розрахунків та реагувати на порушення, що свідомо вчиняються окремими платниками податків.

Так, впродовж двох останніх тижнів податківці столиці проводять фактичні перевірки на одній із гуртових продовольчих баз м. Києва, де попередньо були встановлені системні випадки незастосування РРО/ПРРО та невидачі фіскальних чеків покупцям.

За результатами вже організованих 43 фактичних перевірок виявлено порушень порядку проведення розрахунків на суму понад 12 млн гривень. 

Крім того, податківцями задокументовані випадки здійснення торгівельної діяльності громадянами без державної реєстрації та використання праці неоформлених належним чином працівників.

За результатами перевірок порушники будуть притягнуті до фінансової, адміністративної та адміністративно-господарської відповідальності відповідно до вимог законодавства.

«Кожен платник податків повинен зрозуміти, що на сьогодні немає альтернативи фіскалізації розрахунків. Лише безумовне виконання вимог щодо видачі фіскальних чеків при розрахунку забезпечить сталий розвиток бізнесу та вбереже від непомірних штрафів», – наголосила в.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Марина Твердохлєб.