Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Марина Твердохлєб: ДПС Києва системно забезпечує контроль за дотриманням порядку проведення розрахунків у столиці

, опубліковано 18 грудня 2023 о 13:36

Використовуючи виключно ризикоорієнтований підхід до організації заходів контролю, фахівцями ДПС Києва вдається концентрувати свою увагу на платниках податків, які умисно порушують порядок проведення розрахунків з метою отримання необлікованих прибутків.

Протягом жовтня - грудня 2023 року управлінням фактичних перевірок податкової Києва організовано та вже проведено понад 750 фактичних перевірок, з яких при 548 перевірках (70 відсотків) виявлені та задокументовані порушення вимог ст. 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», в тому числі незастосування РРО/ПРРО та невидача фіскальних чеків.

За результатами проведених перевірок до порушників будуть застосовані штрафні санкції на загальну суму 53,59 млн грн, що в середньому складає 69 тис. грн на одну таку перевірку.

Штрафні санкції мають негативний вплив на подальше ведення бізнесу, а тому, Головне управління ДПС у м. Києві вкотре застерігає платників податків від вчинення умисних дій щодо ухилення від виконання обов’язку фіскалізації розрахунків.

Додатково повідомляємо, що діючими з 01.10.2023 року приписами Закону № 265 передбачено фінансову відповідальність до 150 відсотків вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг).