Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До відома роботодавців м. Києва!

, опубліковано 21 грудня 2023 о 12:46

Управління фактичних перевірок Головного управління ДПС у м. Києві нагадує платникам податків, що одним із напрямків діяльності податкової служби є здійснення контролю за дотриманням роботодавцями законодавства щодо укладення трудових договорів та оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Такий контроль податкові органи здійснюють, зокрема, шляхом проведення фактичних перевірок.

В ході організації заходів контролю податкові органи використовують широкий спектр джерел інформації щодо ймовірних порушень трудового законодавства. Не останню роль при цьому виконують звернення громадян.

З початку року податківцями столиці в ході проведення фактичних перевірок виявлено 268 працівників, з якими роботодавцями не оформлено належним чином трудові відносини. За результатами розгляду матеріалів перевірок органами Держпраці до порушників вже застосовано адміністративно-господарських санкцій на суму понад 4,5 млн гривень.

Крім того, під час перевірок додатково працевлаштовано 1774 найманих працівників, а це сталі щомісячні додаткові бюджетні надходження від сплати ЄСВ, ПДФО та військового збору в сумі майже 5 млн грн щомісячно.

Шановні платники податків! Своєчасне оформлення трудових відносин – це запорука фінансової стабільності Вашого бізнесу. До того ж фінансові ризики та наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

Одночасно повідомляємо, що у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2024 року збільшується розмір штрафу для юридичних та фізичних осіб – підприємців, які ігнорують виконання свого обов’язку (від 71 до 213 тис. грн за кожного працівника, допущеного до роботи без оформлення трудового договору (контракту)).