Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Приватні медичні центри в полі уваги столичних податківців

, опубліковано 28 грудня 2023 о 11:55

Індивідуальний підхід до кожного пацієнта, високотехнологічне медичне обладнання, сучасний рівень обслуговування та сервісу, висококваліфіковані лікарі – це ті основні фактори, які забезпечують стрімкий ріст кількості приватних медичних центрів в м. Києві.

Вартість медичних послуг в приватних медичних центрах столиці є досить суттєвою, а пацієнти можуть сплачувати їх як готівкою, так і іншими доступними безготівковими способами.

Однак, сфера послуг, зокрема медичних, має найбільші ризики ухилення від обов’язку фіскалізації готівкових розрахунків. Саме тому податківці Києва приділяють особливу увагу контролю за проведенням розрахунків у цій сфері.

Протягом грудня місяця податківцями проведено понад 20 перевірок закладів, що надають медичні послуги в ході яких задокументовані системні факти незастосування РРО/ПРРО, невидачі фіскальних чеків.

Крім того, виявлені факти: не оформлення трудових відносин з працівниками, незабезпечення можливості розрахунків у безготівковій формі та навіть перевищення граничних сум розрахунків готівкою.

ГУ ДПС у м. Києві нагадує, що з 01.10.2023 року штрафні санкції за незастосування РРО/ПРРО, а також невидачу фіскальних чеків поновлено для всіх суб’єктів господарювання, в тому числі тих, що надають медичні послуги в м. Києві.

А тому, за результатами проведених перевірок порушники будуть притягнуті до встановленої законодавством відповідальності.

ГУ ДПС у м. Києві вкотре закликає бізнес спільноту дотримуватися передбачених законодавством обов’язків щодо фіскалізації розрахунків, а пацієнтів медичних центрів просить повідомляти контролюючі органи про факти невидачі їм фіскальних чеків.