Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У столиці триває комплексна робота щодо залучення до фіскалізації розрахунків суб’єктів господарювання сфери торгівлі та послуг

, опубліковано 29 грудня 2023 о 11:31

Головним управлінням ДПС у м. Києві продовжується комплексна робота щодо залучення до фіскалізації розрахунків широкого кола суб’єктів господарювання сфери торгівлі та послуг.

Зустрічі з платниками, круглі столи, гарячі лінії, роз’яснення – далеко не повний перелік заходів, що вживаються податківцями столиці за для досягнення результату.

Шкода, але найдієвішим чинником, який підштовхує суб’єктів господарювання до дотримання порядку проведення розрахунків залишаються штрафні санкції застосовані за результатами фактичних перевірок. 

Впродовж останніх двох місяців Головне управління ДПС у м. Києві зосереджує свою увагу, в тому числі й на діяльності роздрібних торговців у місцях їх скупчення (торгові площі, торгові центри, ринки, інші локації), де підприємці не ставлять в пріоритет дотримання порядку проведення розрахунків.

Так, на території однієї з продовольчих баз Києва податківцями проведено вже майже 100 фактичних перевірок, а сума виявлених порушень порядку проведення розрахунків сягає 30 млн гривень. Торговцям - порушникам доведеться нести встановлену законодавством відповідальність.

Результатом комплексного підходу до забезпечення контролю за дотриманням порядку проведення розрахунків є суттєве збільшення кількості зареєстрованих РРО/ПРРО, сум розрахунків та кількості працевлаштованих найманих працівників як на окремих локаціях, так і в цілому по місту Києву.

Столична податкова вкотре закликає суб’єктів господарювання дотримуватися вимог законодавства щодо проведення розрахунків із застосуванням РРО/ПРРО та видачею фіскальних чеків.