Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Без реєстрації та сплати податків. Столичні податківці виявили нелегальний хостел

, опубліковано 01 січня 2024 о 12:54

Напередодні нового року працівниками управління фактичних перевірок Головного управління ДПС у м. Києві проведено перевірку одного з хостелів столиці, де за попередньо отриманою інформацією здійснювалася діяльність з системними порушеннями законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи.

Інформація надійшла до чат-боту ДПС «StopViolationBot» та в ході перевірки підтвердилася.

Як виявилося, в хостелі діяльність здійснювалася громадянином без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання, а сума сплачених податків від отриманих доходів дорівнювала нулю.

За підтримки працівників Патрульної поліції м. Києва вдалося встановити особу порушника на якого податківцями складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що санкція 164 статті Кодексу за діяльність громадян без державної реєстрації передбачає адміністративну відповідальність до 85 тис. гривень з конфіскацією грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої за рішенням суду.

Відтак, протокол про адміністративне правопорушення направлено до суду для винесення постанови про накладення штрафу на порушника.

Зазначимо, що вся інформація про порушення законодавства у сфері торгівлі та послуг, яка надходить до Головного управління ДПС у м. Києві, зокрема, і через чат-бот ДПС «StopViolationBot» ретельно перевіряється, та у разі підтвердження вживаються заходи відповідного реагування.

Тож, у разі, якщо ви володієте інформацією щодо:

незастосування РРО/ПРРО, невидачі фіскальних чеків;

відмови у розрахунку банківською карткою;

неоформлення трудових відносин з найманими працівниками;

здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, повідомити ДПС про такі факти легко та просто, лише перейшовши за  посиланням:

       

Чат-бот ДПС «StopViolationBot»

Заздалегідь вдячні кожному, хто в межах своїх можливостей докладає зусиль щодо припинення незаконної діяльності недоброчесними представниками бізнесу. Також застерігаємо від вчинення протиправних дій, зокрема, від здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, адже за кожне вчинене порушення доведеться нести фінансову відповідальність.