Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці виявили громадян, які надавали послуги таксі без державної реєстрації господарської діяльності

, опубліковано 05 січня 2024 о 14:47

Сьогодні в ході проведення фактичних перевірок фахівцями ДПС у м. Києві виявлено та задокументовано три випадки надання послуг таксі громадянами без державної реєстрації. 

На порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємо увагу, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф до 85 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення за рішенням суду. 

Нагадуємо платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг). Адже державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова та базова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності та запорука законності її ведення. 

Принагідно зазначимо, що податківці Києва постійно отримують інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації, зокрема, через соціальні мережі Instagram, Facebook тощо. Вся отримана інформація досліджується та перевіряється, а у випадку підтвердження – вживаються заходи відповідного реагування.

Столичними податківцями систематично здійснюється контроль суб’єктів господарювання в частині виявлення порушень при здійсненні розрахунків, тож закликаємо громадян утриматися від здійснення господарської діяльності поза рамками закону.