Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

СТОП протиправній торгівлі тютюновими виробами через мережу Інтернет у столиці

, опубліковано 25 січня 2024 о 14:34

Головним управлінням ДПС у м. Києві щоденно проводяться фактичні перевірки господарських об’єктів на предмет дотримання порядку проведення розрахунків, або ж дотримання іншого законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи.

В першу чергу, в поле зору контролюючого органу попадають ті об’єкти торгівлі та послуг, що системно та умисно працюють із порушеннями вимог законодавства, або ж і взагалі без реєстрації господарської діяльності.

Так, нещодавно, в процесі аналізу інформаційних ресурсів виявлено інтернет-магазин, через який здійснювалася роздрібна торгівля мобільними телефонами, електронними гаджетами, електронними сигаретами та POD-системами для куріння.

Протиправна торгівля тютюновими виробами через мережу Інтернет не могла залишитися поза увагою контролюючого органу.

Відтак, податківцями невідкладно організовано фактичну перевірку, в ході якої встановлено та задокументовано незаконну торгівельну діяльність фізичної особи - громадянина, без належного її оформлення.

За діяльність без державної реєстрації господарської діяльності та порушень інших вимог законодавства на громадянина-порушника складені адміністративні протоколи за ст. 156 та 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А враховуючи наявність у продажу тютюнових виробів, заходи контролю здійснювалися спільно з працівниками Головного управління Нацполіції у місті Києві. У результаті були вилучені товари із незаконного обігу на суму понад 50 тис. гривень. 

Столичні податківці в чергове нагадують, що за діяльність фізичних осіб без державної реєстрації як суб’єкта господарювання Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність до 85 тис. грн з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.