Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Києва встановлено факти зберігання підакцизних товарів з порушенням податкового законодавства

, опубліковано 26 лютого 2024 о 10:26

Підрозділами управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у м. Києві у лютому 2024 року під час проведення фактичних перевірок встановлено двох суб’єктів господарської діяльності на території міста Києва, які зберігали електронні сигари в місці, яке не внесено до Єдиного реєстру, чим порушено вимоги ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». За результатами перевірок донараховано штрафних санкцій на загальну суму понад 20,0 млн гривень.

Зауважимо, що фахівцями столичної податкової на постійній основі здійснюються заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території міста Києва. 

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідності дотримання норм податкового законодавства при здійсненні господарської діяльності, у тому числі з підакцизними товарами.