Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 43 тисячі звернень щодо отримання адміністративних послуг надійшло до ЦОП столиці упродовж січня 2024 року 

, опубліковано 20 лютого 2024 о 09:08

«Упродовж першого місяця 2024 року столичними центрами обслуговування платників надано майже 39 тисяч адміністративних  послуг, що включає в себе видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та інше. Загальна кількість звернень до центрів обслуговування платників м. Києва щодо отримання адміністративних послуг протягом січня 2024 року становить майже 43 тисячі», – повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ольга Ліщинська.

Також вона розповіла, що за січень 2024 року видано майже 8 тисяч карток платника податків з одночасним внесенням до паспортів громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. 

Крім того, як зазначила в. о. начальника столичної податкової, 36 фізичних осіб отримали відмітки до паспорта громадянина України про наявність прав здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Упродовж січня 2024 року понад 2 тисячі громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела та суму нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.

За словами Ольги Ліщинської для забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису платниками податків, як юридичними, так і фізичними особами, отримано понад 4 тисячі електронних довірчих послуг. 

У січні поточного року зареєстровано 693 реєстратори розрахункових операцій, понад 1 тисячу книг обліку розрахункових операцій та 194 розрахункові книжки. 

Водночас 601 СГД здійснив реєстрацію платника ПДВ та 838 платників отримали витяг з реєстру платників ПДВ. 

Майже 8 тисяч СГД здійснили реєстрацію платника єдиного податку та понад 8 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку. Внесено понад 3 тисячі змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку, а також 202 платники податків виключено з реєстру платників єдиного податку.

Послугами ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального скористалися понад 1 тисяча платників податків. 

Окрім того, протягом січня 2024 року підготовлено та видано майже 2 тисячі довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Видано майже 2 тисячі довідок - підтверджень статусу податкового резидента України, 14 довідок про сплату податкових зобов’язань платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, 19 довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), 21 довідку про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та 158 довідок про доходи.

У січня цього року 187 підприємств (установ, організацій) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Надано 233 витяги з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Принагідно Ольга Ліщинська нагадала, що в столиці функціонує 11 центрів обслуговування платників, де можна отримати консультаційні, інформаційні та адміністративні послуги. 

Довідково: 

Адреси центрів обслуговування платників Києва можна переглянути за посиланням: https://kyiv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/485188.html

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua