Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 77,6 тис. звернень надійшло до столичних ЦОП протягом січня – лютого 2024 року

, опубліковано 26 березня 2024 о 08:10

Від початку цього року до центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві надійшло 77 631 звернення щодо отримання адміністративних послуг. Кількість наданих адміністративних послуг протягом січня – лютого 2024 року становить 70 713 (що включає видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та іншого).

Із загальної кількості наданих послуг у січні – лютому поточного року, видано 16 364 картки платника податків, внесено до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Окрім того, 71 фізична особа отримала відмітку до паспорта громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Також, за перші два місяці 2024 року 6 334 громадянина отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суму нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.

З метою забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису платниками податків, як юридичними, так і фізичними особами, отримано 8 608 електронних довірчих послуг.

Упродовж січня – лютого 2024 року зареєстровано 1 246 реєстраторів розрахункових операцій та 2 461 книгу обліку розрахункових операцій.

З початку поточного року 1 209 СГД зареєстровано платниками податку на додану вартість та 1 662 платника отримали витяг з реєстру платників податку на додану вартість.

Водночас 7 702 СГД зареєстровано платником єдиного податку та 15 527 платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку. Крім того, внесено 6 911 змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку, а також 286 платників податків виключено з реєстру платників єдиного податку.

Послуг ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального, у січні – лютому 2024 року, надано 3 653 платникам податків.

Окрім того, з початку року співробітниками центрів обслуговування платників підготовлено та видано:

3 401 довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

3 332 довідки – підтвердження статусу податкового резидента України;

42 довідки про сплату податкових зобов’язань платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання;

45 довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію);

62 довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи);

343 довідки про доходи.

За січень – лютий 2024 року 364 підприємства (установи, організації) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій та надано 556 витягів з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua