Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заповнення декларації з податку на прибуток підприємств за І квартал 2024 року – спільний вебінар ДПС та АППУ

опубліковано 03 травня 2024 о 13:00

Про останні зміни у формі декларації з податку на прибуток підприємств та порядок її заповнення платниками за І квартал 2024 року говорили сьогодні учасники спільного вебінару ДПС та Асоціації платників податків України.

У ДПС розʼяснили, хто, коли та за якою формою має подавати декларацію з податку на прибуток, алгоритм заповнення основної та прикінцевої частини декларації та додатків до неї.

Податківці поінформували про основні зміни у формі декларації, акцентувавши увагу на змінах до додатків, та нюансах її заповнення.

Крім того, були висвітлені питання відповідальності за неподання або несвоєчасне подання декларації з податку на прибуток, несплату податкових зобовʼязань, застосування штрафних санкцій у воєнний час.

Під час вебінару представники ДПС основну вагу приділили питанням, з якими до ДПС найчастіше звертаються платники, прокоментували найпоширеніші випадки та надали рекомендації щодо уникнення помилок при поданні звітності.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.