Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку цього року понад 155,6 тис. звернень надійшло до ЦОП столиці

, опубліковано 17 травня 2024 о 13:51

У січні - квітні 2024 року до центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві надійшло 155 650 звернень щодо отримання адміністративних послуг. Про це повідомила в.о. начальника ДПС Києва Ольга Ліщинська. 

«Кількість наданих адміністративних послуг протягом січня - квітня поточного року становить 145 059 (що включає видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та іншого)», - зазначила Ольга Леонідівна. 

Із загальної кількості наданих послуг, у січні - квітні 2024 року, видано 32 070 карток платників податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Так, упродовж січня - квітня цього року 131 фізична особа отримала відмітку до паспорта громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела та суму нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору отримали – 13 682 громадянини.

З метою забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису платниками податків, як юридичними, так і фізичними особами, отримано 15 307 електронних довірчих послуг.

Протягом січня - квітня 2024 року зареєстровано 2 791 реєстратор розрахункових операцій та 4 969 книг обліку розрахункових операцій.

З початку 2024 року 2 557 СГД зареєстровано платником податку на додану вартість та 3 490 платників отримали витяг з реєстру платників податку на додану вартість.

Окрім того, 16 766 СГД зареєстровано платниками єдиного податку та 29 847 платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку. Також внесено 15 629 змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку та 755 платників податків виключено з реєстру платників єдиного податку.

Протягом січня – квітня поточного року, надано платникам податків 7 379 послуг ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального.

З початку 2024 року співробітниками центрів обслуговування платників підготовлено та видано:

7 535 довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

4 073 довідки - підтвердження статусу податкового резидента України;

93 довідки про сплату податкових зобов’язань платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання;

140 довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію);

230 довідок про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи);

698 довідок про доходи.

Упродовж чотирьох місяців 2024 року 736 підприємств (установ, організацій) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій та надано 1 058 витягів з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e   

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua   

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua