Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#інформаційна_підтримка_платників

опубліковано 15 травня 2024 о 16:15

Продовжуємо ефективну комунікацію зі столичними платниками податків. Сьогодні відбувся черговий вебінар на тему: «Порядок проведення невиїзних перевірок». 

Фахівець управління податкового аудиту у сфері торгівлі та послуг – Володимир Грицак розповів онлайн слухачам, що документальною невиїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться в приміщенні контролюючого органу.

Також податківець зазначив, що згідно з п. 79.1 ст. 79 ПКУ документальна невиїзна перевірка здійснюється у разі прийняття керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу рішення про її проведення та за наявності підстав для проведення документальної перевірки, визначених статтями 77 та 78 ПКУ. А також на підставі зазначених у підпункті 75.1.2 пункту 75.1 статті 75 ПКУ документів та даних, наданих платником податків у визначених ПКУ випадках, або отриманих в інший спосіб, передбачений законом.

Окрім того, спікер наголосив на тому, що відповідно до п. 79.3 ст. 79 ПКУ присутність платників податків під час проведення документальних невиїзних перевірок не обов'язкова.

Слухачі дізналися не лише теоретичну інформацію, а й скористались можливістю поставити фахівцю ДПС Києва запитання за темою та отримати фахові відповіді.