Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столична податкова проводить активну роботу з протидії незаконному обігу підакцизних товарів

, опубліковано 17 травня 2024 о 09:48

У травні 2024 року під час проведення управлінням контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у м. Києві фактичних перевірок мережі закладів громадського харчування, до якої входить 13 ресторанів на території м. Києва, встановлено факти зберігання та продажу алкогольних напоїв без марок акцизного податку та сумнівної якості, на яких відсутнє будь-яке маркування продукції, чим порушено вимоги ст. 11 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». 

У ході перевірок діяльності ресторанів за участю правоохоронних органів, з незаконного обігу вилучено алкогольних напоїв без марок акцизного податку на суму 48 тис. грн, а також встановлено 22 особи без укладання трудових договорів.

За результатами фактичних перевірок передбачено застосування штрафних санкцій на загальну суму 458 тис. грн та анулювання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.  

Зауважимо, заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території м. Києва управлінням контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у м. Києві здійснюються на постійній основі.

Так, за період січень – квітень 2024 року столичною податковою проведено 847 фактичних перевірок, за результатами яких застосовано штрафних санкцій на 41 млн гривень. З обігу було вилучено підакцизних товарів на суму 27,4 млн гривень. 

Головне управління ДПС у м. Києві застерігає суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення незаконної господарської діяльності, у тому числі з підакцизними товарами. 

Закликаємо торговців видавати чеки, а споживачів, яким чек не видали – повідомляти про такі факти податкову.

Сплачені податки – це внесок у фінансування нашої армії, а отже і внесок у нашу Перемогу.