Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці виявили торговельну мережу, яка здійснювала продаж товарів з системними порушеннями порядку проведення розрахунків

, опубліковано 22 травня 2024 о 11:00

Головне управління ДПС у м. Києві системно забезпечує контроль за діяльністю торговців з питань обов’язкового застосування РРО/ПРРО та видачі покупцям фіскальних чеків у м. Києві.

В пріоритеті уваги податківців, на сьогодні, залишаються напрямки торгівлі підакцизними та технічно складними товарами (електроніка, ґаджети, комп’ютерна техніка тощо).

Так, у травні цього року столичними податківцями проводилися масові заходи контролю щодо однієї із найбільших мереж, як у м. Києві та і в цілому у державі, що здійснює торгівлю мобільними телефонами, комп’ютерною технікою та іншими супутніми товарами до них ТМ «Apple».

Торгова мережа системно здійснювала торговельну діяльність з порушеннями порядку проведення розрахунків, що не могло залишитися поза увагою податківців.

Одночасно розпочато та проведено 10 фактичних перевірок, всіх 10-ти торговельних об’єктів у м. Києві, та як результат встановлені численні факти порушень порядку проведення розрахунків та трудового законодавства.

Продаж мобільної техніки в мережі проводився без застосування РРО/ПРРО, облік товарів, що були в продажу належним чином не вівся, а 11 працівників магазинів не були належним чином оформлені.

За результатами перевірок, власникам бізнесу доведеться сплачувати штрафні санкції в сумі понад 1,2 млн гривень.