Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Упродовж січня - травня поточного року столичними ЦОП надано більш ніж 178,4 тис. адміністративних послуг

, опубліковано 18 червня 2024 о 08:04

У січні - травні цього року до центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві надійшла 191 290 звернень щодо отримання адміністративних послуг.

Кількість наданих адміністративних послуг протягом січня - травня 2024 року становить 178 433 (що включає видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та іншого). 

Із загальної кількості наданих послуг, у січні - травні 2024 року, видано 39 633 картки платників податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Так, з початку 204 року 175 фізичних осіб отримали відмітку до паспорта громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела та суму нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору отримали – 16 167 громадян.

З метою забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису платниками податків, як юридичними, так і фізичними особами, отримано 18 712 електронних довірчих послуг.

Протягом січня - травня поточного року зареєстровано 3 499 реєстраторів розрахункових операцій та 6 257 книг обліку розрахункових операцій.

З початку поточного року 3 138 СГД зареєстровано платниками податку на додану вартість та 4 294 платники отримали витяг з реєстру платників податку на додану вартість.

Окрім того, 20 657 СГД зареєстровано платниками єдиного податку та 36 110 платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку. Також внесено 19 217 змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку та 823 платники виключені з реєстру платників єдиного податку.

У січні - травні цього року, надано платникам податків 9 230 послуг ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального.

З початку 2024 року співробітниками центрів обслуговування платників підготовлено та видано:

10 352 довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

4 703 довідки - підтвердження статусу податкового резидента України;

110 довідок про сплату податкових зобов’язань платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання;

205 довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію);

250 довідок про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи);

851 довідку про доходи.

Упродовж січня - травня 2024 року 907 підприємств (установ, організацій) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій та надано 1 337 витягів з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua