Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня - травня 2024 року понад 191 тис. звернень надійшла до ЦОП столиці

, опубліковано 19 червня 2024 о 09:49

«З початку 2024 року до центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві надійшла 191 290 звернень щодо отримання адміністративних послуг», - про це поінформувала в.о. начальника столичного податкового управління Києва Ольга Ліщинська. 

Кількість наданих адміністративних послуг протягом п’яти місяців 2024 року становить 178 433 (що включає видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та іншого). 

Із загальної кількості наданих послуг, у січні - травні 2024 року, видано 39 633 картки платників податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Так, за січень - травень цього року 175 фізичних осіб отримали відмітку до паспорта громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела та суму нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору отримали – 16 167 громадян.

З метою забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису платниками податків, як юридичними, так і фізичними особами, отримано 18 712 електронних довірчих послуг.

Упродовж січня - травня поточного року зареєстровано 3 499 реєстраторів розрахункових операцій та 6 257 книг обліку розрахункових операцій.

З початку 2024 року 3 138 СГД зареєстровано платниками податку на додану вартість та 4 294 платники отримали витяг з реєстру платників податку на додану вартість.

Окрім того, 20 657 СГД зареєстровано платниками єдиного податку та 36 110 платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку. Також внесено 19 217 змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку та 823 платники виключені з реєстру платників єдиного податку.

У січні - травні 2024 року, надано платникам податків 9 230 послуг ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального.

З початку цього року співробітниками центрів обслуговування платників підготовлено та видано:

10 352 довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

4 703 довідки - підтвердження статусу податкового резидента України;

110 довідок про сплату податкових зобов’язань платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання;

205 довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію);

250 довідок про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи);

851 довідку про доходи.

Протягом січня - травня поточного року 907 підприємств (установ, організацій) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій та надано 1 337 витягів з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua