Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці припинили незаконний обіг підакцизних товарів на території м. Києва

, опубліковано 24 червня 2024 о 11:03

У червні 2024 року, управлінням контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у м. Києві з метою викриття та припинення незаконної діяльності зі зберігання та реалізації тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах на території м. Києва було проведено ряд фактичних перевірок мережі закладів, що здійснює роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах. До мережі закладів входило понад 10 торговельних об’єктів. 

Під час проведення фактичних перевірок столичні податківці виявили, що реалізація рідин, що використовуються в електронних сигаретах здійснювалася без марок акцизного податку встановленого зразку на 9 місцях роздрібної торгівлі. Так, торговельною мережею порушено вимоги ст. 11 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» та ст. 226 Податкового кодексу України.

У ході спільних з правоохоронними органами перевірок діяльності торговельної мережі, з незаконного обігу вилучено 1027 електронних сигарет з рідиною (до складу якої належать компоненти - рослинний гліцерин, нікотин, натуральні та штучні ароматизатори) без марок акцизного податку на суму понад 400 тис. гривень. 

За результатами фактичних перевірок до платника податків будуть застосовані штрафні санкції на суму 800 тис. грн, а також передбачене анулювання ліцензій на право роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах. 

Зауважимо, заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території м. Києва управлінням контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у м. Києві здійснюються на постійній основі. 

Столична податкова застерігає суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення незаконної господарської діяльності, у тому числі з підакцизними товарами.

Сплата податків – це не тільки виконання обов'язків громадянина перед державою, але й важливий внесок у фінансування соціальних програм, розвиток інфраструктури та обороноздатність країни. Кожна гривня, сплачена до бюджету, наближає нашу країну до Перемоги.