Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рішення Київської міської Ради від 2 жовтня 2013 року N 42/9630 «Про визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб»

опубліковано 04 листопада 2013 о 16:45

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
XII сесія VI скликання

РІШЕННЯ

від 2 жовтня 2013 року N 42/9630

Про визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб

Відповідно до підпункту 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України, статті 95 Житлового кодексу Української РСР, постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 N 1253 "Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб", з метою запобігання ухиленню від оподаткування фізичними особами, які отримують доходи від надання нерухомого майна в оренду, Київська міська рада вирішила:

1. Встановити мінімальну вартість місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб у розмірі 8,91 грн. (з ПДВ).

2. Встановити додаткові коефіцієнти, які застосовуються під час визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб:

2.1. Додатковий коефіцієнт місцезнаходження об'єкта нерухомого майна в зонах охорони культурної спадщини, який визначається відповідно до історико-архітектурного опорного плану міста Києва та із урахуванням меж історико-культурних заповідників і зон охорони пам'яток історії та культури на території м. Києва, визначених відповідно до рішення виконкому Київської міської Ради народних депутатів від 16.07.79 N 920 "Про уточнення меж історико-культурних заповідників і зон охорони пам'яток історії та культури в м. Києві" та Програми розвитку зеленої зони м. Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста, затвердженої рішенням Київської міської ради від 19.07.2005 N 806/3381, за такою класифікацією:

- у разі знаходження нерухомого майна, що здається в оренду, в об'єктах, які розміщені у межах курортних, заповідних зон, в об'єктах культурної спадщини національного значення, розташованих у межах історичного центру міста, - коефіцієнт місцезнаходження об'єкта нерухомого майна дорівнює 2;

- у разі знаходження нерухомого майна, що здається в оренду, в об'єктах культурної спадщини місцевого значення, розташованих у межах історичного центру міста, - коефіцієнт місцезнаходження об'єкта нерухомого майна дорівнює 1,75;

- у разі знаходження нерухомого майна, що здається в оренду, в щойно виявлених об'єктах культурної спадщини, розташованих у межах історичного центру міста, - коефіцієнт місцезнаходження об'єкта нерухомого майна дорівнює 1,5;

- у разі знаходження нерухомого майна, що здається в оренду, в об'єктах, які не є об'єктами культурної спадщини, розташованих у межах історичного центру міста, - коефіцієнт місцезнаходження об'єкта нерухомого майна дорівнює 1,25;

- у разі знаходження нерухомого майна, що здається в оренду, в об'єктах культурної спадщини національного значення, розташованих за межами історичного центру міста, - коефіцієнт місцезнаходження об'єкта нерухомого майна дорівнює 1,5;

- у разі знаходження нерухомого майна, що здається в оренду, в об'єктах культурної спадщини місцевого значення та в щойно виявлених об'єктах культурної спадщини, розташованих за межами історичного центру міста, - коефіцієнт місцезнаходження об'єкта нерухомого майна дорівнює 1,25.

2.2. Додатковий коефіцієнт функціонального використання об'єкта нерухомого майна за такою класифікацією:

- у разі використання нерухомого майна для провадження виробничої діяльності - 2;

- у разі використання нерухомого майна для провадження іншої комерційної діяльності - 3;

- у разі використання нерухомого майна для провадження некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб, - 1.

3. Встановити мінімальний розмір плати за користування житловим приміщенням за договором піднайму у розмірі 6,13 грн. (з ПДВ) за 1 кв. метр, з урахуванням статті 95 Житлового кодексу Української РСР.

4. Це рішення набуває чинності після його офіційного оприлюднення.

5. Рекомендувати Державній податковій службі у м. Києві надавати роз'яснення з питань застосування цього рішення.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київської міської ради з питань власності.

 

Заступник міського голови -
секретар Київради

Г. Герега