Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

30 березня 2020 року спливає термін сплати ПДВ та інших податків за лютий 2020 року! За невчасну сплату передбачена відповідальність!

опубліковано 27 березня 2020 о 15:29

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що 30 березня 2020 року спливає термін сплати ПДВ та ряду інших податків за лютий 2020 року!

Водночас, наголошуємо, що у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом зазначених строків, платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Додатково нагадуємо, що 30 березня 2020 року також спливає термін сплати за лютий 2020 року:

- акцизного податку

- рентної плати за:

користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

користування радіочастотним ресурсом України;

транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;

транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України.

Довідково: зміни, внесені Законом України від 17 березня 2020 року № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» до ПКУ, не звільняють платників від сплати ПДВ, акцизного податку, рентної плати та від застосування до них фінансової відповідальності.