Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичною податковою вперше було проведено розгляд заперечень через мережу Skype

опубліковано 27 березня 2020 о 14:25

В умовах карантинних обмежень Головне управління ДПС Києва впроваджує нові канали зв’язку з платниками, які допомагають уникнути прямого контакту, однак зберігають за платником можливість безпосередньо звернутися до податкової.

Віднедавна, наші працівники отримали можливість розглядати заперечення за допомогою Skype. Сьогодні ж фахівці департаменту податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування столичної податкової провели перший розгляд заперечень у форматі онлайн.

Короткий опис кейсу, або як все відбувалося?

Підприємство подало заперечення на акт документальної перевірки, яка була проведена до запровадження мораторію. У своєму заперечені платник повідомив про намір брати безпосередню участь у розгляді заперечення.

Тож, у визначені Податковим кодексом терміни, фахівці столичної податкової зв’язалися з підприємством та повідомили його посадових осіб  про можливий час проведення розгляду заперечення, а також запропонували провести його у онлайн форматі, як того вимагають карантинні обмеження.

Skype call відбувся у визначений час, всі питання щодо заперечення були вирішені у робочому порядку.

Як виявилося, такий формат роботи навіть більш зручний для платників, адже окрім мінімізації контактів в умовах карантину, платникам не потрібно витрачати час на дорогу, аби доїхати до місця зустрічі.

Нагадуємо, якщо платник податків виявив бажання особисто приймати участь у розгляді його заперечень, в умовах карантину це можливо здійснити за допомогою Skype:

1. Департамент податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування: DPS_ Audit;

2. Управління адміністрування податків з юридичних осіб та Управління контролю за обігом підакцизних товарів та адміністрування акцизного податку: Zaperechennya

3. Управління податкових перевірок фізичних осіб та Управління адміністрування податків з фізичних осіб: Dps_ Kpr