Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Термін подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи подовжено

опубліковано 01 квітня 2020 о 12:50

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що відповідно до змін, запроваджених Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню  коронавірусної хвороби (COVID-19)", громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність мають право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік до 1 липня 2020 року. Тобто, останній день подання декларації – 30 червня 2020.

Податкові зобов’язання, визначені фізичними особами у таких деклараціях, мають бути сплачені до 1 жовтня 2020 року.

Водночас, фізичні особи, які заявляють право на податкову знижку відповідно до статті 166 Податкового кодексу, мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік по 31 грудня 2020 року включно.

Враховуючи необхідність виконання заходів безпеки, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19, які передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та для запобігання поширення вірусу СOVID – 19 необхідно максимально обмежити спілкування контролюючим органам та всім громадянам України з дотриманням профілактичних заходів відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я.

Тому, Головне управління ДПС у м. Києві пропонує на час карантину платникам податків подавати  річну податкову декларацію про майновий стан і доходи поштою або через електронний кабінет платника податків.

 Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через субсайт Головного управління ДПС у м. Києві офіційного вебпоталу ДПС за умови наявності електронного цифрового підпису.

Якщо у вас відсутній електронний цифровий підпис (ЕЦП), звертаємо увагу, на можливість отримання ЕЦП онлайн через Приват 24.