Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни до Податкового кодексу на час карантину не передбачають обмежень щодо проведення камеральних перевірок

опубліковано 01 квітня 2020 о 12:52

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що Законом України від 17.03.2020  № 533 – IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)» (далі – Закон № 533) встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з  18  березня  по  31 травня  2020 року (крім перевірок, що стосуються бюджетного відшкодування). 

Перевірки, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, тимчасово зупиняються на цей період.

Стосовно проведення камеральних перевірок слід зазначити наступне: пунктом 76.1 статті 76 Податкового кодексу України встановлено, що камеральна перевірка проводиться посадовими особами контролюючого органу без будь-якого спеціального рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) такого органу або направлення на її проведення.

Камеральній перевірці підлягає вся податкова звітність платників податків суцільним порядком за кожний звітний (податковий) період.

При цьому, згода платника податків на перевірку та його присутність під час проведення камеральної перевірки не є обов'язковою.

Тобто зміни, внесені Законом № 533, не передбачають обмежень щодо проведення камеральних перевірок.