Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня-червня 2020 року зафіксовано понад 234 тисячі звернень до столичних центрів обслуговування платників щодо отримання адміністративних послуг

опубліковано 09 липня 2020 о 11:38

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що за шість місяців 2020 року загальна кількість звернень до столичних  центрів обслуговування платників щодо отримання  адміністративних послуг склала понад 234 тисячі.

При цьому, кількість наданих адміністративних послуг становила понад 211 тисяч, що включає в себе видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та інше.

Зокрема, було видано понад 33 тисячі карток платника податків та внесено до паспортів громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб- платників податків.

Більше 10 тисяч громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Платникам податків, як юридичним так і фізичним особам, для забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису, було надано понад 24 тисячі електронних довірчих послуг.

Протягом зазначеного періоду  було зареєстровано понад 6 тисяч реєстраторів розрахункових операцій та більше 19 тисяч книг обліку розрахункових операцій.

До столичних центрів обслуговування платники звертаються і стосовно отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Так, за січень-червень 2020 року таких довідок  підготовлено та видано понад 62 тисячі.

Понад 27 тисяч громадян здійснили реєстрацію платника єдиного податку та більше 17 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку.

За шість місяців 2020 року понад 13 тисяч платників отримали або подовжили терміни дії ліцензій на роздрібну торгівлю тютюновими або алкогольними виробами.