Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У столичній податковій відбулася зустріч з представниками Ради бізнес-омбудсмена

опубліковано 29 вересня 2020 о 16:12

Сьогодні, за ініціативи керівництва столичної податкової служби відбулася зустріч з представниками Ради бізнес-омбудсмена. На заході, що пройшов у приміщенні ГУ ДПС у м. Києві були присутні: керівник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна, заступники керівника та представники структурних підрозділів,  заступник бізнес-омбудсмена Тетяна Коротка та інспектори Владислав Жабський і Володимир Куценко.

Темою зустрічі стало обговорення питань щодо налагодження ефективної та дієвої комунікації, яка сприятиме оперативному узгодженню проблемних питань, що виникають між бізнесом та податковою службою.

Під час заходу аналізувались  питання  з якими найбільше звертаються платники податків до Ради бізнес-омбудсмена. Найпоширенішими з яких є - зупинення реєстрації податкових накладних та віднесення платників до реєстру ризикових.

Учасники зустрічі обговорювали причини за яких платник отримує статус ризиковості та його наслідки. Також обговорювалось питання збитковості підприємств та середнього рівня заробітної плати, що нараховується столичними роботодавцями.

«Ми прагнемо бути максимально справедливими до кожного платника і кожну  ситуацію  розглядаємо у рамках правового поля», - зауважила Злата Лагутіна у ході зустрічі.

Начальник ГУ ДПС у м. Києві підкреслила, що кожен платник податків має усвідомлювати, що сплачувати податки вигідніше, ніж ухилятися від їх сплати.

Водночас, Злата Лагутіна наголосила, що спільна мета бізнес-омбудсмена та ГУ ДПС у м. Києві  -  створення  сприятливих умов та рівних можливостей для ведення бізнесу.